Европейският съюз възнамерява да наложи на компанията Google санкции за

...
Европейският съюз възнамерява да наложи на компанията Google санкции за
Коментари Харесай

Google с глоба от Брюксел, защото ограничава конкурентите си

Европейският съюз има намерение да наложи на компанията Гугъл наказания за още една корист с нейната преобладаваща позиция на пазара на търсачки, заяви в. "Файненшъл таймс ", базирайки се на три източника.

Според обявата, корпорацията ще бъде глобена за ограничението на достъпа на реклама на евентуални съперници. Очаква се през идната седмица от еврокомисаря по конкуренцията Маргрете Вестагер да даде изказване по тематиката. Органите на Европейски Съюз са загрижени, че Гугъл "изкуствено лимитира избора и задушава нововъведенията на пазара " вследствие на съглашение за ограничение на появяването на реклами на съперници на уеб сайтове на трети страни.

Разследването на "Файненшъл таймс " се концентрира върху услугата Гугъл AdSense за контекстно рекламиране, основана през 2003 година. Програмата автоматизирано слага съответните текстови и графични реклами на уебсайтовете. Максималният размер на санкцията може да доближи 13 милиарда $, само че се чака той да бъде доста по-малък, написа изданието.

През февруари, в изявление за "Файненшъл таймс ", Вестагер съобщи, че "някои от локалните компании за търсене, които зависят от огромна платформа, имат вяра, че с тях се отнасят незаслужено ".

Миналото лято Европейската комисия наложи санкция от 4,34 милиарда евро за нарушение на антимонополните закони на Европейски Съюз в региона на търсенето в интернет през мобилни устройства. Според Европейска комисия, американската компания Гугъл употребява противозаконни способи като заплаща на огромни производители и мобилни оператори да конфигурират авансово на своите устройства приложения за търсене на Гугъл.

Според Европейската комисия, резултатите от търсенето на артикули посредством Гугъл са изкривени в интерес на личната му услуга за извършване на покупки в Гугъл. В тази връзка в края на юни 2017 година Европейска комисия наложи санкция на американската компания на стойност 2,42 милиарда евро за корист с преобладаващо състояние в търсачките. За да се усили броят на клиентите на Гугъл, рейтингите на конкурентните планове бяха доста понижени, вследствие на което техните предложения не бяха оповестени на първата страница на търсенето на артикули и услуги.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР