Европейският съюз трябва да направи повече в области като борбата

...
Европейският съюз трябва да направи повече в области като борбата
Коментари Харесай

Европейците искат повече мерки от ЕС срещу тероризма и безработицата

Европейският съюз би трябвало да направи повече в области като битката с тероризма, безработицата и околната среда, декларират интервюираните в проучване, извършено в страните членки. Това са резултатите от социологическо проучване „ Евробарометър “, извършено за Европейския парламент във всички страни от общността.

Призив за повече ограничения от Европейски Съюз

На въпроси дали Европейски Съюз би трябвало да предприеме повече или по-малко ограничения в 15 основни области, вариращи от икономическа политика до миграция и тъждество на половете, над половината от запитаните европейци непроменяемо дават отговор, че чакат повече от Европейския съюз.

Борбата с тероризма, с безработицата и отбраната на околната среда са трите области, в които най-вече европейци упорстват за повече дейности − най-малко три четвърти от запитаните европейци се афишират за по-голяма интервенция от Европейски Съюз в бъдеще.

Възприятията за дейностите на Европейски Съюз се трансформират

По основни въпроси като тероризма, миграцията и безработицата множеството европейци към момента считат дейностите на Европейски Съюз за незадоволителни, само че делът на хората, които са задоволени, пораства.

Според 32% от запитаните Европейски Съюз прави задоволително по отношение на битката с тероризма, като на това мнение са били единствено 23% през април 2016 година Действията на Европейски Съюз са незадоволителни съгласно 57% от интервюираните, което е понижение по отношение на 69% преди две години.

Действията на Европейски Съюз по отношение на миграцията се възприемат като задоволителни от 26% от европейците, като през април 2016 година подобен отговор са дали едвам 19% от запитаните. На противоположното мнение през днешния ден са 58% от анкетираните; през април 2016 година техният дял е бил 66%.

По отношение на безработицата 29% от хората считат, че Европейски Съюз прави задоволително, растеж от 6 процентни пункта по отношение на април 2016 година В същото време 59% от запитаните дават отговор, че дейностите на Европейски Съюз са недостатъчни; преди две години подобен отговор са дали 69%.

По други въпроси като равенството на половете, доставката на сила, индустриалната политика и селското стопанство хората, които считат, че дейностите на Европейски Съюз са задоволителни, са повече от тези, които считат, че те са незадоволителни.

Резултатите варират мощно по страни. По отношение на безработицата, да вземем за пример, 27% от запитаните в Чехия смятат дейностите на Европейски Съюз за незадоволителни, само че това мнение се споделя от 92% от гърците.

Страните от Европейски Съюз би трябвало да работят дружно във външната политика

Ясно болшинство от европейците желаят страните от Европейски Съюз да работят взаимно на интернационалната сцена. Според 71% от запитаните взаимната работа на страните от Европейски Съюз е правилният отговор на засилващото се въздействие на Русия и Китай, същият дял от хора поддържа тясното съдействие в отговор на неустойчивостта на арабско-мюсюлманския свят, а 68% считат, че ръководството на президента Доналд Тръмп в Съединени американски щати изисква страните в Европейски Съюз да работят дружно.

Мненията в България

Българите са изключително сериозни към дейностите на Европейски Съюз в региона на опазването на здравето и обществената политика - 64% считат, че в тази област ограниченията са незадоволителни и единствено 25% считат, че те са задоволителни.

Миграцията, битката с тероризма и с безработицата са другите области, в които дейностите на Европейски Съюз се възприемат като незадоволителни от към 60% от запитаните. По тези въпроси обаче пораства броят на хората, които декларират задоволеност от взетите ограничения и техният дял в този момент е сред 25% и 30% от запитаните.

В тези четири области делът на българите, които упорстват за повече ограничения от Европейски Съюз, е към и над 75%.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР