Европейският съюз дава 140 млн. евро за 17 проекта, включително

...
Европейският съюз дава 140 млн. евро за 17 проекта, включително
Коментари Харесай

ЕЦБ ще си финансира еврозоната, нека сега „умниците“ да коментират, заяви Борисов

Европейският съюз дава 140 млн. евро за 17 плана, в това число и подобен за ваксини. Това разгласи министър председателят Бойко Борисов на ексклузивен брифинг, по време на който разяснява най-важните решения, които са били взети на Европейския съвет нощес.

"Европейският съвет поддържа дейностите на ЕЦБ за финансиране на страни от Еврозоната, оставям на „ умниците “, които се изказваха за участието ни, да разясняват ", разяснява министър председателят и акцентира, че Европейска комисия е призована да форсира дейностите си в поддръжка на обезпечаването на наложително и съответно даване на здравно съоръжение в целия Европейски Съюз, което е най-належащият предпочитан въпрос.

"Ако страните от Европейски Съюз имат разполагаем плат, България може да шие и да изнася защитни дрехи. Оказва се, че нашите фабрики, нашите дрехи доста бързо се е разпространило… Буквално австрийският канцлер Себастиан Курц сподели: “Бойко, желая през днешния ден да ни дадеш. Моля ти се, свършиха ни облеклата!”. А е Австрия – най-хубавото място за живот. Така че тук ще създадем услуга на нашите фабрики и кроячници, тъй като споделих, че в случай че си намерят плат, тъй като платът е ъгъл – ние си го тъчем в България, имаме големи благоприятни условия да шием облеклата. Така че, в случай че в Европейски Съюз има страни, които имат разполагаем плат, надлежно да го докарат, да им го ушием и да им го изнесем. Комисията взе решение да ни сертифицират още в понеделник. Около 3 месеца е узаконяването за сходно нещо, те желаят в понеделник. Еврокомисарят по търговията още в понеделник желае да издаде документи. Може да си визиите в каква рецесия се намира Европа ", разяснява Борисов.

Премиерът разгласи също, че страната ни закупува 1 милион теста за COVID-19. От тях 600 000 ще бъдат от тези, които дават най-достоверен резултат, а останалите 400 000 ще бъдат от така наречен бързи проби. По този метод България ни ще се приготви за всеобщо тестване на популацията, което на този стадий от разпространяването на болестта към момента не е належащо.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР