Европейският съюз настига Великобритания в мащабната програма за имунизация срещу

...
Европейският съюз настига Великобритания в мащабната програма за имунизация срещу
Коментари Харесай

ЕС настига Великобритания в имунизацията, вярва шефът на ЕК

Европейският съюз " настига " Англия в огромната стратегия за имунизация против ковид. Това счита ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, която отговори на следващите рецензии поради мудната имунизация в 27-те страни членки на Европейски Съюз, написа " Гардиън ".

Недостигът на ваксини продължава да попречва осъществяването на националните проекти в Общността . Белгия предизвести за " съществено закъснение " осъществяването на проектите си, като ваксинирането на популацията над 65 година е отсрочено за края на март.

Появиха се още сведения, че имунизацията на AstraZeneca не се ползва и е захвърлена в хладилници след седмици на неприятна гласност, в това число и непотвърдените предизвестия на президента на Франция Еманюел Макрон, че имунизацията не е изцяло ефикасна при по-възрастни хора.

Последните данни демонстрират, че 27% от популацията на Англия е получило първата доза от ваксина против ковид спрямо 6% от популацията на Европейски Съюз.

Фон дер Лайен разяснява пред вестник " Аугсбургер Алгемайне " в Германия, че схваща недоволството, само че има и признаци на усъвършенстване.

" Много добре разбирам нетърпението, в този момент имунизацията е налична, жителите желаят да бъдат имунизирани допустимо най-бързо и най-сетне да бъдат предпазени. Ние ги настигаме. Англия е п оставила 17 милиона първи дози . Има 27 милиона в Европейски Съюз ", означи тя.

" В Италия, с население сходно като на Англия, два пъти повече жители са получили цялостна отбрана след имунизация с две дози, в сравнение с във Англия ", разясни тя.

Председателят на Комисията добави, че няма терзание да бъде имунизирана с продукта на Oxford/AstraZeneca. Тя счита, че имунизацията е толкоз безвредна, колкото и продуктите на Biontech/Pfizer и Moderna. Фон дер Лайен изясни, че когато са почнали да ревизират най-обещаващите от стотици претенденти преди 10 месеца, те са търсили успеваемост сред 50 и 70%.

Сега всеки е над това. Ваксината е деликатно проучена , открито е, че е безвредна и ефикасна, към този момент е утвърдена, продължи тя.

По-рано се появи информация, че

Утре на виртуална среща 27-те водачи на страните членки ще обсъдят по какъв начин да ускорят имунизацията. Фон дер Лайен означи, че ще обсъдят проблемите с производството и ускорение издаването на разрешителни. Използването на имунизационни паспорти като част от отварянето на туристическия бранш също ще бъде разисквано от водачите.

Според шефа на Европейската комисия имунизационните паспорти са първата стъпка, която е значима от здравна позиция, тъй като би трябвало да се следи успеваемостта и страничните реакции.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР