Европейският съюз направи почти всичко възможно, за да постигне задоволително

...
Европейският съюз направи почти всичко възможно, за да постигне задоволително
Коментари Харесай

Меркел препоръчва на Великобритания повече дискусии по Брекзит

Европейският съюз направи съвсем всичко допустимо, с цел да реализира приемливо съглашение по отношение на излизането на британците от Европейски Съюз и Англия е тази , където са нужни повече полемики по въпроса , разяснява немският канцлер Ангела Меркел, оповестява " Ройтерс ".

Обръщайки се към конгреса на немската работодателска асоциация БДА в Берлин, Меркел изясни, че ще направи всичко допустимо, с цел да обезпечи естествен Брекзит , защото безредното излизане от Европейски Съюз ще заплаши бъдещите връзки сред Европейски Съюз и Англия.

 Юнкер и Мей с напредък за Брекзит
Юнкер и Мей с напредък за Брекзит

Сделка обаче към момента няма и диалозите не престават в събота

" Ще направя всичко допустимо, с цел да получа изходно съглашение. Един неподреден Брекзит е най-лошото нещо, освен за икономикат а, само че и за психическото положение на бъдещите ни връзки ", разяснява Меркел.

" Вече щяхме да имаме съглашение, в случай че не беше въпросът с ирландската граница . Имаме дребен прогрес, само че това ще изисква доста повече полемики, изключително във Англия. Като държави-членки можем да създадем единствено две неща: да се оправим с Англия в другарски дух на партньорство и да се държим дружно, останалите 27 ", добави Меркел.

 Каруин Джоунс: Трудно е да се планува какво следва след договорката за Брекзит
Каруин Джоунс: Трудно е да се планува какво следва след договорката за Брекзит

Първият министър на Уелс не е уверен, че проектът на Мей ще бъде подсилен

Лидерите на най-важните опозиционни партии в Обединеното кралство са се разбрали да гласоподават срещу съглашението за Брекзит на английския министър председател Тереза Мей в Камарата на общините (долната камара на английския парламент), само че също по този начин дадоха обещание да предотвратят резултат без подписване на съглашение сред Англия и Европейския съюз за Брекзит.

Ако съглашението не бъде утвърдено от английския парламент, тогава следва нов опит за договаряне на съглашение с Европейски Съюз или излизане на Англия от Общността без подписване на съглашение.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР