Европейският съюз напълно подкрепя международното ядрено споразумение с Иран и

...
Европейският съюз напълно подкрепя международното ядрено споразумение с Иран и
Коментари Харесай

ЕС подкрепя сделката с Иран, чака Помпео за преговори

Европейският съюз изцяло поддържа интернационалното нуклеарно съглашение с Иран и желае съперничещите си сили да заобикалят спомагателна ескалация по проблема.
Това разяснява висшият представител на Европейски Съюз по въпросите на външната политика Федерика Могерини във връзка непредвиденото пътешестване на американския държавен секретар Майк Помпео към Брюксел. В последния миг той отлетя за срещата на външните министри на Европейски Съюз, с цел да убеди европейците да поддържат Съединени американски щати в спора с Иран.
Могерини обаче не даде доста очаквания, че има съвпадане на позициите сред Вашингтон и Брюксел.
Могерини означи, че е била осведомена за идването на Помпео в Брюксел, където външните министри на страните членки ще проведат постоянното си месечно съвещание.
Ние ще бъдем тук през целия ден със ангажиран дневен ред. Така че ще забележим денем по какъв начин и дали ще успеем да организираме среща. Той постоянно е добре пристигнал, само че сега няма съответни проекти, изясни тя.
Европейските страни оповестиха предходната седмица, че желаят да запазят нуклеарното съглашение с Иран, само че отхвърлиха " ултиматумите " на Техеран, откакто Иран наложи период от 60 дни да се облекчат глобите или страната ще изостави някои задължения към договорката.
На два пъти Помпео трансформира графика си в последната минута предходната седмица поради Иран. Той анулира визитата си в Берлин и Гренландия и се върна в Съединени американски щати от Лондон.
Днес външните министри на Европейски Съюз ще проведат съвещание и евентуално Помпео ще се опита да ги убеди да подхващат дейности против Ислямската република.
В неделя почитан пълководец на Революционната армия на Иран предизвести, че американското военно наличие в Персийския залив е сериозна опасност, само че в този момент съставлява цел.
Съединени американски щати разположиха бойци, самолетоносач и бомбардировачи Б-52 в Близкия изток.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР