Европейският съюз напълно изключва възможността за преразглеждане на настоящото споразумение

...
Европейският съюз напълно изключва възможността за преразглеждане на настоящото споразумение
Коментари Харесай

ЕС изключва преразглеждането на сделката за Brexit

Европейският съюз изцяло изключва опцията за преразглеждане на актуалното съглашение по отношение на изискванията за излизане на Обединеното кралство от Общността, даже в случай че Лондон ще би трябвало да напусне Европейски Съюз без договорка. Това съобщи в сряда на конференция в Брюксел представителят на Европейската комисия Наташа Берто, предава TACC, представена от " Фокус ".
„ Да, мога да потвърдя, че няма да преразгледаме съглашението, както неведнъж сме повтаряли ", сподели тя, отговаряйки на въпрос от публицисти по отношение на това дали Европейска комисия ще откаже да преразгледа договорката даже при положение на „ бракоразвод " без съглашение.
От Берто също беше поискано да опише упованията на Брюксел във връзка с водача в конкуренцията за поста министър-председател на Обединеното кралство Борис Джонсън. В отговор тя увери, че Брюксел е подготвен да работи в дух на съдействие с всеки държавен водач на Обединеното кралство.
Англия трябваше да напусне Европейски Съюз на 29 март 2019 година, т.е. две години след подаването на документално съобщение за евакуиране. Въпреки това депутатите от Камарата на общините на Народното събрание на Обединеното кралство отхвърлиха проектоспоразумението за периодите за Брекзит, което министър председателят Тереза Май реализира по време на договарянията с европейските водачи. Те гласоподаваха против него три пъти. В резултат на това Европейски Съюз се съгласи да отсрочи датата на Brexit от първо до април-май, а след това до 31 октомври тази година.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР