Европейският съюз наложи санкции на ръководителя на руското военно разузнаване

...
Европейският съюз наложи санкции на ръководителя на руското военно разузнаване
Коментари Харесай

ЕС наложи санкции на шефа на руското военно разузнаване

Европейският съюз наложи наказания на ръководителя на съветското военно разузнаване Игор Костюков и на още един руснак, обвинявайки ги в кражбата на имейли на немския канцлер при хакерска офанзива против Народното събрание на Германия през 2015 година, оповестява Ройтерс, представена от БНР.

През май Русия отхвърли обвиняванията като "изтъркана история " и съобщи, че Европейски Съюз няма доказателства.

Санкциите против ръководителя на Агенцията за военно разузнаване (ГРУ) следват аналогичните замразявания на активи и забрани за пътешестване, наложени през предходната седмица на чиновници, близки до президента Владимир Путин  Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград, в този момент Санкт-Петербург. През, в отговор на хипотетичното отравяне на кремълския критик Алексей Навални.

Новите ограничения бяха оповестени в формалното издание на Европейски Съюз. В допълнение към Костюков, тези наказателни ограничения са ориентирани и към Дмитрий Бадин, упрекнат като хакер, който е провел офанзивата, както и към по този начин наречения 85-и главен център или "Център 85 ", който е поделението на ГРУ, употребявано за реализирането на хакерското нахлуване.

"Откраднато е доста количество данни и са наранени имейл сметки на няколко депутати, както и на канцлера Ангела Меркел “, се споделя в формалното издание на Европейски Съюз във връзка на хакерската офанзива.

Костюков, началник на генералния щаб на ГРУ, е виновен за хакерското нахлуване на осведомителната система на немския парламент, оповестява още официозът на Европейския съюз.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР