Европейският съюз може значително да увеличи използването на възобновяеми енергийни

...
Европейският съюз може значително да увеличи използването на възобновяеми енергийни
Коментари Харесай

ЕС може да пести милиарди, като използва повече възобновяеми енергийни източници


Европейският съюз може доста да усили потреблението на възобновими енергийни източници, пестейки милиарди долари, се споделя в представено от ДПА проучване на Международната организация за възобновима сила.

Европейски Съюз би могъл рентабилно да усили на 34 % делът на зелените енергийни източници в енергетиката си до 2030 година вместо заложените сега в проектите 27 %, демонстрират калкулации на организацията.

В случая под зелена сила се има поради електричество, отопление, изстудяване или гориво от възобновими източници като слънцето, вятъра, водата, биомаса или геотермална сила.

Ако Европейски Съюз употребява всички варианти за възобновима сила, той би постигнал понижаване на разноските от 25 милиарда $ годишно до 2030 година по отношение на разноските при потреблението на стандартни енергийни източници, показва организацията.

Освен това увеличението на каузи на възобновимите източници ще докара до понижаване на разноските за опазване на здравето с помощта на по-доброто качество на въздуха, се споделя в проучването.

Страните от Европейски Съюз потвърдиха през декември предходната година набелязаната си цел от 27-процентов дял на зелената сила, до момента в който Европейският парламент би желал съюзът да се придържа към дял от 35 %. Еврокомисарят по енергетиката и климатичните промени Мигел Ариас Канете през вчерашния ден сподели, че Европейска комисия работи по " уравновесен компромис ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР