Европейският съюз може да загуби 1,2 милиона работни места, ако

...
Европейският съюз може да загуби 1,2 милиона работни места, ако
Коментари Харесай

Без сделка с Лондон, ЕС ще изгуби 1,2 млн. работни места

Европейският съюз може да загуби 1,2 милиона работни места, в случай че Англия напусне блока без съглашение, съобщи белгийският министър на стопанската система Крис Петерс. Той предизвести, че личната му страна ще пострада от това " пагубно " влияние.


Експертът направи мненията на фона на възходящите опасения, че бавното движение на договарянията за Брекзит значи, че Англия ще се отдръпна през март 2019 година без съглашение за бъдещи търговски съглашения с европейската общественост.

" Потенциалното влияние за страната ни може да бъде пагубно ", сподели той, добавяйки, че без съглашение, Англия към този момент няма да бъде част и от митническия съюз.

" Според нашите калкулации митническите такси за импорт от Обединеното кралство и експорт за Обединеното кралство ще доближат общо 2,22 милиарда евро ", сподели министърът.

" При този сюжет Белгия ще загуби 42 000 работни места, Англия 526 000 и Европейски Съюз - не по-малко от 1,2 млн ".

Според него, в Белгия неналичието на договорка би имала " тежки последствия " за пристанището Зеебрюге в Северно море.

Изявлението на Петерс идва по време на срещата на върха, при която водачите на Европейски Съюз утвърдиха започването на подготовка за комерсиална договорка сред страните, макар че няма задоволително прогрес по въпросите на развода.

По думите му данните идват от изследване на група на високо ниво, основана от белгийското икономическо министерство през 2016 година, с цел да прегледа въздействието на Брекзит.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР