Европейският съюз може да предаде Великобритания на Европейския съд, ако

...
Европейският съюз може да предаде Великобритания на Европейския съд, ако
Коментари Харесай

ЕС е готов да съди Лондон, ако не изпълни задълженията си към европейския бюджет

Европейският съюз може да съобщи Англия на Европейския съд, в случай че Лондон не изплати задълженията си към бюджета на Европейски Съюз. Това съобщи през днешния ден еврокомисарят по бюджета Гюнтер Йотингер, представен от Българска телеграфна агенция.

Той означи, че държавното управление на премиера Тереза Мей се е съгласило за погасяването на отговорностите. По неговите думи, който и да наследи подалата оставка Мей, би следвало да извърши даденото заричане. Йотингер настоя, че във взаимоотношенията сред Европейски Съюз и английската страна следва да има поредност.

Европейската комисия през вчерашния ден заяви, че в случай че Англия напусне Европейски Съюз без контракт, изплащането на отговорностите към бюджета ще бъде измежду трите съществени открити въпроса преди да се пристъпи към договаряния за бъдещите връзки.

В последните дни считаният за любимец за нов министър председател и идващ ръководител на английската Консервативна партия Борис Джонсън заплаши, че страната му няма да заплати дължимите 40-45 милиарда евро към бюджета на Европейски Съюз.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Преговорите за Брекзит (595)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР