Европейският съюз желае възможно най-добри отношения с Обединеното кралство в

...
Европейският съюз желае възможно най-добри отношения с Обединеното кралство в
Коментари Харесай

Фон дер Лайен: Желаем възможно най-добри отношения с Великобритания в бъдеще

Европейският съюз желае допустимо най-хубави връзки с Обединеното кралство в бъдеще, съобщи в петък ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, само че допълвайки, че " тези връзки в никакъв случай няма да бъдат толкоз положителни, колкото участието в Европейски Съюз ".

" И, да, в понеделник отваряме нова страница в нашата история ", сподели тя, представена от БНР.

Фон дер Лайен уточни че провокациите и опциите, пред които е изправен единният блок, не са се трансформирали поради Брекзит, настоявайки, че би трябвало намерят решение значимите въпроси, свързани с изменението на климата, цифровата гражданска война и проблемите на миграцията.

Говорейки дружно с ръководителя на Европейския парламент Давид Сасоли и с ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел на конференция в европейския парламент за бъдещето на Европа, шефът на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен означи: " Нашата мощ е в нашия неповторим съюз ", противопоставяйки се по този метод на изолационистката политика.

Фон дер Лайен добави, че Европейски Съюз научи доста от Брекзит договарянията през последните три години и половина. Съюзът също по този начин научи, че 27-те страни членки са доста по-силни когато са обединени и че Европейски Съюз е кадърен да " отбрани своята страна членка Ирландия " по време на договарянията с Англия след Брекзит.

Шарл Мишел: Няма да има обединен пазар за Обединеното кралство без отстъпки

Обединеното кралство не може да има достъп до единния европейски пазар, в случай че се отклонява от стандартите на Европейския съюз, съобщи от своя страна ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел:

" Отправяме извънредно ясно, просто и мощно обръщение - като Европейски съюз ние желаем да запазим допустимо най-тесните връзки с Англия. Но, несъмнено че колкото повече тя се старае да се раздалечава от стандартите на Общността, толкоз по-ограничен ще е нейният достъп до единния пазар ".

Той означи, че Европейски Съюз ще работи за построяването на " по-силен " и на " по-амбициозен " обединен блок. Той акцентира, че Народното събрание, комисията и съветът ще си сътрудничат през идващия месец, с цел да дефинират общи цели и да покажат, че " Европейският план е мощен ".

Според Шарл Мишел Европейският съюз би трябвало да схване метод " изпод нагоре ", тъй че да приближи " мощният " европейски план до своите жители в бъдеще. Той добави, че цифровият дневен ред и изменението на климата ще работят като значими тематики, които могат да обединят жителите на Европейски Съюз в бъдеще.

Очаква се Европейски Съюз и Англия да стартират търговски договаряния през март, след Лондон публично напусне Европейски Съюз в края на днешния ден. До края на годината Обединеното кралство ще остане в единния пазар и митническия съюз, съгласно така наречен " временен интервал ", който завършва на 31-ви декември.

Лео Варадкар: Ирландия е безусловна част от Европейски Съюз

Ирландският министър председател Лео Варадкар пък удостовери в петък, че Ирландия е " безусловна част от групата на европейските страни ". Той споделя, че харесва терминът " транснационализъм ", визирайки, че хората гласоподават на избори за Европейски Съюз.

Варадкар също по този начин уточни, че страната му ще бъде изправен пред провокации, тъй като " влязохме дружно в Европейски Съюз и в този момент оставаме, а Англия си потегля ".

Говорейки пред Института за интернационалните и европейски въпроси, Лео Варадкар отговори на въпрос по какъв начин Ирландия чака да се оправи с новите климатични резолюции в Европейски Съюз. Той уточни, че е допустимо до 2023-а година да разполагаме с 2 милиона електрически транспортни средства. " Вижте WhatsApp. Сега всяко семейство разполага с него, до момента в който преди 10 години, никой не го притежаваше ".

Той добави, че е допустимо Ирландия да понижи нездравословните си излъчвания до 2-3% годишно. " Хората са сериозни към нашите способи по какъв начин да го създадем. Истинският въпрос е по какъв начин да се ангажираме с понижаване в размер 7-8%. Това би било желателно и вярно, би трябвало да се стремим към това. Трябва да разберете какво ще бъде въздействието върху живота на хората, тяхната работа и бедността ". /БНР
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР