Европейският съюз иска да мобилизира до 300 млрд. евро финансиране

...
Европейският съюз иска да мобилизира до 300 млрд. евро финансиране
Коментари Харесай

Икономическа война между ЕС и Китай

Европейският съюз желае да активизира до 300 милиарда евро финансиране за инфраструктурни и други планове в границите на проект, наименуван " Глобална врата " (Global Gateway) в отговор на китайската самодейност " Един пояс, веднъж " (ЕПЕП), заяви в. " Файненшъл таймс ", съобщи Българска телеграфна агенция.

Проектодокументът на Европейската комисия, забелязан от " Файненшъл таймс ", допуска, че упоритостите на Европейски Съюз ще разчитат мощно на активизиране на присъединяване на частния бранш, както и на държавни вложения, съчетавайки финансови приноси от разнообразни страни-членки на блока. Изданието показва, че сумата ще бъде отпусната в границите на новата тактика до 2027 година Привличането на средствата се възнамерява да стане от фондовете на Европейски Съюз, лични средства на страните-членки, европейските финансови институции и националните банки за развиване. Предвижда се също да се " направи опит да се активизират и експертиза от частния бранш ", сочи документът. Европейска комисия ще показа публично самодейността в сряда. Около 135 милиарда евро ще бъдат привлечени посредством Европейския фонд за стабилно развиване.

" Файненшъл таймс " показва, че главната цел на Европейски Съюз е да ускори присъединяване си в планове в разрастващи се страни, противодействайки на китайската самодейност ЕПЕП, посредством която Пекин разгръща въздействието си по света. Инициативата " Глобална врата " не е категорично дефинирана като опция на китайските планове, само че проектодокументът акцентира, че тя ще обезпечи " основана на полезности " алтернатива и " етичен метод ". " Предлагайки положителен избор за световно инфраструктурно развиване, " Глобална врата " ще влага в интернационалната непоклатимост и съдействие и ще показва по какъв начин демократичните полезности оферират предвидимост и правдивост, резистентност за сътрудниците и дълготрайни изгоди за хората по света ", се показва в проектодокумента. Според изданието съществени сфери на европейски вложения в границите на новата тактика ще станат дигитализацията, опазването на здравето, климатът, енергетиката и превозът, а също по този начин научните проучвания и образованието.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР