Европейският съюз инвестира 293,4 млн. евро по линия на Кохезионния

...
Европейският съюз инвестира 293,4 млн. евро по линия на Кохезионния
Коментари Харесай

ЕС отпуска 293,4 млн. евро за в жп транспорта на България

Европейският съюз влага 293,4 млн. евро по линия на Кохезионния фонд в по-модерни, по-бързи и по-безопасни железопътни връзки сред градовете Пловдив и Бургас, свързващи някои от най-големите градове на България с едно от най-важните пристанища на Черно море.
По този метод вложенията способстват за построяването на високоскоростната железопътна линия по коридора Ориент/Източно Средиземноморие от трансевропейската транспортна мрежа (TEN-T), свързващ Централна с Югоизточна Европа.

Комисарят по въпросите на районната политика Корина Крецу съобщи: „ Благодарение на този план, финансиран от Европейски Съюз, българските жители ще могат да пътуват за по-кратко време и при нараснала сигурност. Те също по този начин ще усетят и изгодите от по-доброто качество на въздуха, защото планът предизвиква екологосъобразната подвижност в страната. “

Проектът ще докара до понижаване с 40 минути на времето за пътешестване както за пасажерите, по този начин и за товарите, като влаковете ще доближават скорост сред 130 и 160 км/ч по сектора с дължина 293 км. Това ще направи пътуването с трен конкурентно на автомобилния превоз и ще насърчи по-екологосъобразна подвижност в страната. В същото време редица ограничения ще доведат до повишение на сигурността по линията с помощта на новите системи за сигнализация и телекомуникации и заменянето на съществуващите железопътни прелези с 29 надлеза, пешеходен надлез и подлез.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР