Европейският съюз има всички доказателства, че Турция изпраща на границата

...
Европейският съюз има всички доказателства, че Турция изпраща на границата
Коментари Харесай

Само 2900 са опитите за преминаване на гръцката граница за последните 24 часа

Европейският съюз има всички доказателства, че Турция изпраща на границата с Гърция не бежанци от сирийската провинция Идлиб, а мигранти, които живеят от дълго време в страната. Това съобщи в петък министърът първият посланик на Атина Никос Дендиас при идването си на неофициалната среща на външните министри от Съюза в Загреб, предава ТАСС, представена от Фокус .

``
реклама

„ Днес обсъждаме обстановката по южната морска и наземна граница с Турция. Виждаме, че има голямо напредване на мигранти към гръцките и европейските граници. Това са мигранти, които живеят в Турция от доста години. Имаме всички доказателства, че това придвижване е основано и проведено от Турция. И желая да заявя изрично, че Европейски Съюз няма да разреши човешкото страдалчество да бъде употребявано за нечии лични цели “, акцентира той. Както заяви Reuters на 28 февруари, базирайки се на турски чиновник, Анкара е решила да не стопира сирийските бежанци, които желаят да стигнат до Европа по море или по суша. Тази стъпка последва случая със гибелта на 36 турски бойци в сирийската провинция Идлиб.

Както сподели в понеделник турският президент Тайип Ердоган, „ стотици хиляди бежанци напредват към Европа и скоро броят им ще доближи милиони “. Така Анкара се опита да реализира дипломатическа поддръжка от Европейски Съюз за рецесията в Сирия. Както оповестяват пред „ Нафтемборики “ гръцки държавни източници, общо от сутринта на 29 февруари до сутринта на 5 март са пресечени 36 649 опита за нелегално навлизане в Гърция. Само 2900 са опитите за прекосяване на гръцката граница за последните 24 часа. Задържани са 252 души, само че единствено 4% от тях са сирийци. 64% са от Афганистан, 19% от Пакистан, 5% от Турция, 2,6% от Сомалия. 5,4% са незаконни мигранти от Ирак, Иран, Мароко, Етиопия, Бангладеш и Египет.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X
СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР