Европейският съюз и Япония се противопоставят на предложението на САЩ

...
Европейският съюз и Япония се противопоставят на предложението на САЩ
Коментари Харесай

Сблъсък между ЕС, Япония и САЩ за износа към Русия

Европейският съюз и Япония се опълчват на предлагането на Съединени американски щати да бъде наложена възбрана на износа на артикули, услуги и първични материали за Русия като продължение на глобите, наложени на Москва поради военната инвазия в Украйна, написа " Файненшъл таймс ".

Евентуалната възбрана на износа за Русия е съществена тематика на договарянията, които се организират в навечерието на срещата на водачите на страните от Групата на седемте най-развити международни стопански системи (Г-7) в японския град Хирошима през май, отбелязва английското издание. 



В план на декларация от идната среща на Г-7 се показва желание за смяна на настоящия режим на наказания против Русия, който включва ограничавания, налагани в границите на другите стопански браншове. Предлага се да бъде наложена цялостна възбрана на износа за Руската федерация, с няколко изключения, свързани с експорта на селскостопански, медицински и други артикули, се споделя в документи, с които са се срещнали от " Файненшъл таймс ". 



Според двама публични представители, предлагането за цялостна възбрана на износа за Русия е направено от администрацията във Вашингтон на фона на възходящото отчаяние в Съединени американски щати от актуалната санкционна система, която позволява изключения, с помощта на които Русия има опция да продължи да внася западни технологии.



Но по време на среща, на която е разисквана подготовката на форума на Г-7 в Хирошима, представители на Япония и на страните от Европейски Съюз са предположили, че сходен ход не би бил вероятен, оповестиха осведомени с разискванията. 



" От наша позиция, сходно предложение е неприложимо ", съобщи формален представител, поискал анонимност, представен от " Файненшъл таймс ".
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР