Европейският съюз и Виетнам ще подпишат всеобхватно търговско и инвестиционно

...
Европейският съюз и Виетнам ще подпишат всеобхватно търговско и инвестиционно
Коментари Харесай

ЕС ще подпише споразумение за свободна търговия с Виетнам

Европейският съюз и Виетнам ще подпишат всеобхватно комерсиално и капиталово съглашение в неделя, 30 юни, заяви през днешния ден Европейски Съюз, откакто страните членки дадоха зелена светлина на документа, съобщи ДПА.

Европейски Съюз се стреми да укрепи комерсиалните си връзки по света, с цел да даде отпор на възходящото комерсиално напрежение със Съединени американски щати. По-рано тази година в действие влезе огромно комерсиално съглашение сред Европейски Съюз и Япония.

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер приветства подписването на съглашението. Според документа Европейски Съюз и Виетнам ще отстранен 99 % от митата си, като множеството ще отпаднат неотложно с използването на контракта. Споразумението също по този начин понижава нетарифните бариери пред Европейски Съюз, като виетнамският бранш на услугите и публичните поръчки се отварят за европейски компании.

От съглашението ще се облагодетелстват европейският експорт на коли, млечни артикули, вино, фармацевтични произведения и шоколад. Виетнамския импорт в Европейски Съюз включва телекомуникационно съоръжение, облекла и храни.

Споразумението планува също по този начин отбрана на потребителите и служащите, както и на околната среда. Двете страни се ангажират да се придържат към Парижкото съглашение за климата. При договарянията Виетнам ратифицира също по този начин Конвенцията на Международната организация на труда за груповите съглашения.

След подписването в неделя двустранното съглашение ще би трябвало да бъде гласувано от Европейския парламент, а по-късно - да бъде утвърдено от държавните управления на страните от Европейски Съюз. Инвестиционното съглашение ще изисква по-дълъг развой на ратификация, защото би трябвало да получи също парламентарно утвърждение от всяка страна членка. /БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР