Европейският съюз и Великобритания няма да могат да постигнат всеобхватна

...
Европейският съюз и Великобритания няма да могат да постигнат всеобхватна
Коментари Харесай

Асоциацията на германските индустриалци не смята, че е възможно постигане на сделка за Брекзит до 2019-а



Европейският съюз и Англия няма да могат да реализират всеобхватна договорка за бъдещите си стопански връзки в границите на двугодишния период, който изтича през март 2019-а година, съобщи в петък най-голямата индустриална асоциация в Германия - BDI, добавяйки, че опасността от така наречен " корав " Брекзит е много висока.

Управляващият шеф на BDI Йоахим Ланг уточни пред организация Ройтерс, че двете договарящи страни ще се нуждаят от доста години, с цел да реализиран всеобхватна договорка за търговия и вложения, като той не вижда опция за сходно цялостното съглашение по отношение на бъдещите стопански условия в границите на крайния период до 29-ти март 2019-а година, избран от член 50 на Лисабонския контракт на Европейски Съюз.

Заплахата от доста корав Брекзит остава висока, уточни Ланг и добави: Нашите компании се приготвят за всички сюжети. Всичко друго би било наивно.

Йоахим Ланг ще бъде част от делегация от европейски бизнес водачи, която ще се срещне в понеделник с английския министър председател Тереза Мей в Лондон. От офиса на Мей оповестиха, че тя ще повтори пред тях желанието си за двугодишен интервал на осъществяване на Брекзит (настояване за двугодишен временен интервал след края на март 2019).

Шефът на BDI също по този начин уточни, че неразбираемите контури на бъдещата форма и времевата рамка на съглашението сред Европейски Съюз и Англия основават неустановеност за бизнеса.

До 29-ти март 2019-а година ще бъде невероятно да се контракти, съгласува и ратифицира всеобхватна договорка за бъдещите връзки, която да обгръща комерсиалните, капиталовите и икономическите връзки. Този развой ще продължи с години, означи Ланг.

През предишния месец Федерацията на немските индустриалци (BDI) разгласи, че немските компании, работещи във Англия, би трябвало да се подсигурят за сюжет, при който Англия ще напусне Европейски Съюз без постигането на съглашение, известно като " корав Брекзит ", защото английското държавно управление не знае какво желае.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР