Европейският съюз и САЩ се разбраха да сложат край на

...
Европейският съюз и САЩ се разбраха да сложат край на
Коментари Харесай

Байдън в Брюксел: Америка се завърна

Европейският съюз и Съединени американски щати се схванаха да сложат завършек на най-дългия търговски спор в историята на Световната комерсиална организация - този за " Боинг " и " Еърбъс ".

Договориха се също до 2022 година да имунизират две трети от международното население против COVID-19. Въпросът за безвизовото пътешестване на българи, румънци и хървати в Съединени американски щати също беше измежду тематиките на срещата на американския президент с водачите на европейските институции.

" Не ви ли омръзна да ме виждате? ", попита Байдън на влизане в
Европейския съвет, където беседва с Урсула фон дер Лайен и Шарл Мишел. По време на срещата той сподели, че Европа е естественият сътрудник на
Съединените щати.

" Не съм бил в Брюксел и Европейски Съюз от 2017 година, а от 2014 не е имало среща на върха. Но аз повеждам супер екип със себе си, с цел да ви кажа, че Америка се завърна. Затова сме тук в цялостен състав ", съобщи американският президент Джо Байдън.

Брюксел и Вашингон се схванаха да сложат завършек на продължителния спор за
" Еърбъс " и " Боинг " и да търсят решение на спора за митата върху стоманата и алуминия.

" Споразумението, което постигнахме, в действителност отваря нова страница в връзките, тъй като оставяме правосъдните разногласия зад тила си и ще си сътрудничим в региона на самолетостроенето и то след съвсем 20 години разногласия. Това е най-дългият спор в историята на Световната комерсиална организация ", добави ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

Европейски Съюз и Съединени американски щати ще си сътрудничат, с цел да пратят, по думите на Шарл Мишел, Коронавирус в историята.

" Нашата цел е ясна - желаеме да имунизираме най-малко две трети от международното население до края на 2022 година ", добави ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел.

Отмяна на визите за Съединени американски щати за българи, румънци и хървати към този момент няма да
има, само че в заключенията от срещата се споделя, че Брюксел и Вашингтон
не престават разговора си по тематиката.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР