Европейският съюз и САЩ са готови във всеки един момент

...
Европейският съюз и САЩ са готови във всеки един момент
Коментари Харесай

Олаф Шолц: Западът е готов във всеки момент да наложи санкции на РФ

Европейският съюз и Съединени американски щати са подготвени във всеки един миг да вземат решение за антируските наказания, според от развиването на обстановката към Украйна. Санкциите са значително готови. Това изказване направи немският канцлер Олаф Шолц на взаимна конференция с датския министър председател Мете Фредериксен.

„ Що се отнася до глобите, към които ще би трябвало да се прибягва, ние сме единомислещи в мнението си, че ще действаме дружно. Те значително са готови “, сподели той.

„ Ще можем във всеки един миг, в случай че обстановката се промени, да вземем решение дружно – Германия, Съединени американски щати, Европа и страните от НАТО “, сподели Шолц.

" И това съгласно мен ще бъде доста дейно. Това е сигнал, който Русия е схванала ", сподели немският канцлер.

„ Решихме да не публикуваме целия азбучник [списъка на санкциите] “, сподели Шолц.

„ Мисля, че има смисъл “, сподели той, обяснявайки, че несигурността ще добави спомагателна успеваемост към ограниченията.

„ В обстановката към Украйна е значимо да се държим дружно. И това е по този начин “, сподели той.

Канцлерът означи, че Европа, Съединени американски щати и НАТО тясно координират дейностите си.

Шолц подсети, че идната седмица ще посети Киев и Москва.

„ Това, което споделям, ще бъде сходно на това, което президентът Макрон сподели по-рано тази седмица [по време на визити в Русия и Украйна] “, добави той.

Германският канцлер сподели също, че западните страни би трябвало да са подготвени да продължат разговора с Русия във всички формати.

„ Убедени сме, че би трябвало да се следва двустранен метод “, сподели той.

Първо, това е „ подготвеност за разговор на разнообразни равнища и в разнообразни формати за намиране на политическо решение в границите на Съвета Русия-НАТО, ОССЕ и изключително в границите на Нормандския формат “, означи Шолц.

„ От друга страна, би трябвало интензивно да се подготвим, с цел да можем да действаме, в случай че въпреки всичко има военна експанзия [срещу Украйна] “, сподели канцлерът.

Шолц добави, че в този случай ще има " съществени последствия ".

Напоследък в западните страни, както и в Киев, се появиха изказвания за допустима съветска инвазия в Украйна. Прессекретарят на президента на Руската федерация Дмитрий Песков назова сходна информация празна и неоснователна ескалация на напрежението. Той акцентира, че Русия не съставлява опасност за никого.

В същото време Песков не изключи опцията за провокации за оправдаване на сходни изказвания и предизвести, че опитите за потребление на мощ за разрешаване на рецесията в Югоизточна Украйна ще имат най-сериозни последствия.

Превод: СМ
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР