Европейският съюз и САЩ не признават проведените от руските власти

...
Европейският съюз и САЩ не признават проведените от руските власти
Коментари Харесай

ЕС и САЩ не признават проведените местни избори в Крим

Европейският съюз и Съединени американски щати не признават извършените от съветските управляващи на 8 септември локални избори в анексирания Крим.

Говорителят на Европейската работа за външна активност разгласи в понеделник, че Европейски Съюз не признава противозаконното приобщаване на Крим и Севастопол към Руската федерация. Никой, определен на вчерашните избори в района, няма да бъде признаван като представител на тези земи, тъй като те принадлежат на Украйна, се добавя в изказването.

Американското посолство в Киев заяви в обществената мрежа Туитър: " Ние не признаваме резултатите от по този начин наречените " избори ", извършени от окупационните управляващи на Русия. Ние осъждаме противозаконните дейности на Русия в Крим и още един път удостоверяваме нашата непоколебима поддръжка за суверенитета и териториалната целокупност на Украйна. "

Американското посолство в Киев също така приканва Русия да " съблюдава и почита " резолюцията на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации за свалянето на малайзиския аероплан над Източна Украйна – полет MH17 и да " сътрудничи пълноценно на следствието, с цел да обезпечи привличането на виновните лица. "

Бившият зенитчик от самопровъзгласилата се Донецка национална република Владимир Цемах, който съгласно специалистите би могъл да стане значим очевидец в следствието на събитията към свалянето на самолета, в събота стана част от размяната на пандизчии сред Русия и Украйна и откаран от Киев в Москва.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР