Европейският съюз и Република Корея подписаха Хоризонтално споразумение в областта

...
Европейският съюз и Република Корея подписаха Хоризонтално споразумение в областта
Коментари Харесай

ЕС подписа важно споразумение с Южна Корея за въздухоплаването

Европейският съюз и Република Корея подписаха Хоризонтално съглашение в региона на въздухоплаването. Това съглашение разрешава всяка самолетна компания от Европейски Съюз да лети до Република Корея от всяка страна — членка на Европейски Съюз, която има двустранно съглашение за въздухоплавателни услуги с Република Корея. Двадесет и две страни членки имат такива двустранни съглашения за въздухоплавателни услуги с Република Корея.

Традиционно според тези двустранни съглашения за въздухоплавателни услуги единствено самолетните компании, притежавани и следени от дадена страна членка или нейни жители, могат да летят сред тази страна членка и трета страна. Сключването на Хоризонталното съглашение дава обилни благоприятни условия на другите самолетни компании от Европейски Съюз и затова е от изгода за самолетните компании и на двете страни, оповестиха от пресцентъра на Европейска комисия.

Важно е да се означи, че подписването се състоя единствено няколко дни преди идната на 30 юни видеоконференция сред водачите на Европейски Съюз и Република Корея, което дава отлична опция значимостта на това съглашение да бъде приета на най-високо ниво. Освен това се чака водачите да препотвърдят взаимния си ангажимент да работят за определяне на разговор на високо ниво сред Европейски Съюз и Република Корея в региона на превоза, във връзка с всички типове превоз.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР