Европейският съюз готви нови, задължителни мерки за управление на миграцията,

...
Европейският съюз готви нови, задължителни мерки за управление на миграцията,
Коментари Харесай

ЕС готви нови задължителни мерки за управление на миграцията

Европейският съюз готви нови, наложителни ограничения за ръководство на миграцията, съобщи Би Би Си.

Така нареченият „ Задължителен механизъм за взаимност “ ще задължи всяка страна членка да одобри избран брой бежанци в подмяна на отпуснати по 10 хиляди евро за възрастен и 12 хиляди евро за непридружено дете.

Държавите от евросъюза, които не съблюдават пакта, могат да бъдат изправени пред правосъдни производства и огромни санкции, показва Би Би Си.

Новият пакт, подкрепян най-много от Германия, беше препоръчан след пожарите на гръцкия остров Лесбос, които оставиха над 12 хиляди мигранти и бежанци в бедствено състояние.

Същевременно Агенцията на Организация на обединените нации за бежанците и Международната организация по миграция излязоха със взаимно изказване, призоваващо за „ в действителност общ и кардинален метод “ на европейските политики в региона на миграцията и търсещите леговище.

Неотдавнашните събития в Гърция демонстрираха, че актуалната система за бежанци и мигранти в Европейския съюз е неработеща и постоянно има опустошителни последствия за хората, се показва още в взаимното известие
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР