Европейският съюз(ЕС) ще засили подкрепата си за независимите медии и

...
Европейският съюз(ЕС) ще засили подкрепата си за независимите медии и
Коментари Харесай

ЕС с подкрепа за независимите медии в трети страни

Европейският съюз(ЕС) ще ускори поддръжката си за самостоятелните медии и публицисти в страни отвън общността в битката против дезинформацията. Това се показва в изказване на Европейската комисия (ЕК), публикувано в Брюксел.
„ Европейски Съюз ще усили поддръжката за самостоятелните медии и публицисти в трети страни като част от пакета „ Team Europe “, както и ще ускори помощта за наблюдаване на нарушаванията на свободата на пресата и насърчаването на по-безопасна медийна среда “, се споделя в известието, представено от ТАСС.
Освен това в документа се акцентира, че Европейска комисия следи от близко дейностите на онлайн платформите във връзка с дезинформацията. „ Необходими са спомагателни старания, нараснала бистрота и по-голяма отчетност: платформите би трябвало да дават месечни доклади, съдържащи по-подробни данни за техните дейности за разпространение на надеждно наличие, повишение на информираността на потребителите и ограничение на коронавирусната дезинформация и свързаната с нея реклама “, се споделя в известието.
Освен това онлайн платформите са длъжни, в съгласуваност със страните-членки, „ да ревизират обстоятелствата и също по този начин да бъдат по-прозрачни по отношение на използването на своята политика по осведоменост на потребителите, които взаимодействат с дезинформация. Като се опира на работата на неотдавна основания Европейски бдителен център за цифрови медии, Европейски Съюз ще ускори в допълнение поддръжката си за лицата, проверяващи обстоятелствата и откривателите “, се споделя в изказването на Европейска комисия.
Вижте още:
Организация на обединените нации започва план за битка с дезинформацията
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР