Европейският съюз(ЕС) ще се върне към пълноценното функциониране на Шенгенското

...
Европейският съюз(ЕС) ще се върне към пълноценното функциониране на Шенгенското
Коментари Харесай

Илва Йохансон: Шенген отваря напълно в края на юни

Европейският съюз(ЕС) ще се върне към пълноценното действие на Шенгенското пространство не по-късно от края на юни. Това разгласи еврокомисарят по вътрешните работи Илва Йохансон след съвещание на Съвета на Европейски Съюз във формат на видеоконференция.
" Ще се върнем към пълноценното действие на Шенгенската зона не по-късно от края на юни ", сподели тя.
Според Йохансон, Европейската комисия предлага държавите-членки на Европейски Съюз да стартират да отварят външните граници на общността при започване на юли. „ Трябва да помислим за възобновяване на пътуването до началото на юли “, сподели тя.
По-рано държавният секретар на хърватското Министерство на вътрешните работи Терезия Грас сподели, че се предлага да се удължи затварянето на външните граници на страните-членки на Европейски Съюз с още две седмици, т.е. до края на юни.
" Засегнахме вероятностите за унищожаване на рестриктивните мерки на външните граници. Беше препоръчано да се удължи затварянето на границите за трети страни до края на месеца ", сподели тя.
Според Грас множеството страни от Европейски Съюз ще отворят вътрешни граници от 15 юни, останалите до края на месеца.
" Всички министри се съгласиха, че премахването на контрола по вътрешните граници е обща цел. Повечето страни ще ги отворят до 15 юни, други ще последват образеца им до края на месеца, което, несъмнено, зависи и от епидемиологичната обстановка ", сподели тя.
Вижте още:
НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 5 юни
 
 
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР