Европейският съюз (EС) се обяви категорично, че има за цел

...
Европейският съюз (EС) се обяви категорично, че има за цел
Коментари Харесай

ЕС се стреми да постигне 0% вредни емисии през 2050 г.

Европейският съюз (EС) се разгласи изрично, че има за цел да стане първата огромна стопанска система, която да бъде " неутрална за климата " до 2050 година , съобщи BBC, представена от БГНЕС.
Според проекта излъчванията на парникови газове след тази дата ще би трябвало да бъдат обезщетени посредством засаждане на дървета или посредством погребение на газовете подземен .
Учените споделят, че чистите нулеви излъчвания към 2050 година са нужни, с цел да има късмет да се запазят световните температури под увеличение с повече от 1,5° С този век. Европейски Съюз съобщи, че това ще понижи и преждевременното замърсяване на въздуха с 40%.
" Неутралността за климата значи, че вашите излъчвания са уравновесени посредством способи за премахване на парниковите газове от атмосферата. Така че на парниковите излъчвания, създавани от коли и електроцентрали, би трябвало да се противодейства с премахване на парниковите газове от въздуха посредством засаждане на нови гори или посредством технологии за хващане на въглерод, с помощта на които по-късно този газ ще бъде заровен подземен ", разясняват от Брюксел.
Постигането на тази цел би изисквало огромни съкращения на излъчванията в съпоставяне със сегашните им равнища. От 1990 година насам Европейски Съюз е понижил своите излъчвания с над 20%, а стопанските системи на страните членки не престават да порастват. Те са си сложили доста по-трудни цели за понижаване на излъчванията с 40% до 2030 година Европейски Съюз твърди, че ще реализира тази си цел, само че в този момент има намерение да отиде доста по-далеч, като стане безпристрастен за климата до 2050 година
Брюксел има създадени осем сюжета за страните членки за понижаване на парниковите газове – две от тези тактики могат да трансфорат Европа в неутрална за климата. Според Европейски Съюз това може да бъде направено посредством съществуващи технологии като сила от слънцето или вятъра, чийто рандеман да бъде повишен до толкоз, че да обезпечава 80% от нужното електричество. Мерките за енергийна успеваемост, като да вземем за пример изолацията на дома, също би трябвало да бъдат увеличени, с цел да се понижи потреблението на сила доникъде на века.
Засега единствено Швеция е приела правила, съгласно които скандинавската страна би трябвало да стане неутрална за климата през 2045 година, когато ще реализира нула нездравословни излъчвания.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР