Европейският съюз (ЕС) се готви да предложи на Борис Джонсън,

...
Европейският съюз (ЕС) се готви да предложи на Борис Джонсън,
Коментари Харесай

ЕС ще предложи на Борис Джонсън Брекзит без споразумение да се отложи пак, пише Гардиън

Европейският съюз (ЕС) се готви да предложи на Борис Джонсън , любимеца за идващ министър председател на Англия, Брекзит да бъде отложен и след 31 октомвр и, с цел да бъде избегнато излизане без съглашение. Това написа вестник " Гардиън ".

" Това ще бъде показано като техническа пролонгация, с цел да не бъде подложен Борис Джонсън в политически неловко състояние, само че по този начин по-късно ще имаме време да реализираме съглашение ", съобщи пред вестника почитан посланик от Европейски Съюз.

По този метод Джонсън ще може да поддържа позицията си, че следва курс на излизане от съюза без съглашение , само че в същото време ще може да остави отворена вратата за договаряне с Европейски Съюз, планува цитираното от " Гардиън " предложение.

Европейските водачи разискват какви стъпки да бъдат подхванати, ако Джонсън пристъпи към излизане от Евросъюза на 31 октомври без съглашение за временен интервал , добавя изданието.

Предложена е декларация с оферта на Европейски Съюз съюзът да стартира още веднъж разговор, в случай че Англия се съгласи да извърши финансовите си отговорности при всякаква разлъка със съюза , се споделя в материала. Към момента се планува Англия да излезе от съюза на 31 октомври, повече от три години откакто Обединеното кралство гласоподава на референдум с 52% против 48% да напусне Евросъюза.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР