Европейският съюз (ЕС) планира да наложи мита върху американски внос

...
Европейският съюз (ЕС) планира да наложи мита върху американски внос
Коментари Харесай

Брюксел готви нови тарифи върху американски внос заради удължените мита върху стоманата

Европейският съюз (ЕС) възнамерява да наложи мита върху американски импорт на пластмасови произведения в отговор на цените на Вашингтон върху импорта на стомана и алуминий от Стария континент. Това настояват представители на европейските управляващи, представени от Bloomberg.

Според информацията обиден ще бъде вносът на запалки и на пластмасови съставни елементи, употребявани за производството на мебели. За тези от първата категория може да бъдат наложени 20-процентни мита, а за вторите - 7-процентни.

Действията на Брюксел идват в отговор на решението на Вашингтон да разшири обсега на данъците върху стоманата и алуминия, наложени през 2018 година. Тази стъпка от страна на американските управляващи е засегнала европейски експорт в размер на към 40 милиона евро или 43 милиона $.

Очаква се новият пакет от мита да бъде утвърден при започване на тази седмица и да влее в действие от 8 май.

Преди два месеца Съединени американски щати разшириха 25-процентните мита върху стоманата и 10-процентните върху алуминия.

През юни 2018 година от своя страна Европейски Съюз въведа 25% данък върху внос от Щатите на стойност от 2,8 милиарда $. Той включваше мотоциклети, дънки и бърбън. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР