Европейският съюз (EС) не отхвърля възможността за дълго отлагане на

...
Европейският съюз (EС) не отхвърля възможността за дълго отлагане на
Коментари Харесай

ЕС не отхвърли възможността за дълго отлагане на Brexit

Европейският съюз (EС) не отхвърля опцията за дълго отсрочване на датата на Brexit. Това съобщи ръководителят на Европейския съвет Доналд Туск на конференция след срещата на водачите на 27-те останали страни от Европейски Съюз, предадоха международните организации.
Припомняме, че английският министър-председател Тереза Мей изиска от Европейски Съюз да отсрочи Brexit до 30 юни, а срещата на върха на 27-те страни от Европейски Съюз реши да отсрочи излизането до 22 май, в случай че съглашението за бракоразвод бъде утвърдено от английския парламент идната седмица . В противоположен случай отлагането ще продължи единствено до 12 април . Brexit в началото беше плануван за 29 март тази година.
" До тази дата (12 април) всички благоприятни условия ще останат отворени. Правителството на Обединеното кралство към момента ще има избор сред договорката (излизане от Европейски Съюз на утвърден контракт за развод), излизане без договорка, дълго закъснение или преустановяване на член 50 ", разяснява още Туск, написа БГНЕС.
" 12 април е основна дата за Обединеното кралство. Те би трябвало да решат дали да проведат избори за Европейски парламент. Ако одобряват договорката преди този момент, опцията за дълго удължение автоматизирано ще стане невъзможна”, сподели Туск.
Той удостовери, че Тереза Мей се е съгласила с предлагането на Европейски Съюз за двете варианти за малко удължение на английското отдръпване от Съюза.

Около 4 от 10 британци се усещат безсилни, ядосани или обезпокоени от Brexit, стана ясно в това време от социологическо изследване.
Благотворителната фондация за психическо здраве е направила проучване, посредством което да разбере какво е въздействието на напускането на страната от Европейски Съюз върху психическото здраве, страсти, взаимоотношения и сън.
Проучването е разкрило, че Brexit е предиздвикал 43% от британците да се усещат безсилни, 39% ядосани и 38% обезпокоени. При 26% от британците Brexit не е провокирал никакви страсти в последните 12 месеца.
17% споделят, че напускането на Кралството им е предизвикало „ високи равнища на стрес”, а 12% настояват, че имат проблеми със съня поради това. Само 9% от британците се усещат оптимистични, 3% се усещат щастливи, а 2% се усещат сигурни.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР