Европейският съюз (ЕС) има за цел да намали зависимостта си

...
Европейският съюз (ЕС) има за цел да намали зависимостта си
Коментари Харесай

ЕС ще премахне изцяло енергийната зависимост от Русия до 2027 г.

Европейският съюз (ЕС) има за цел да понижи зависимостта си от съветски петрол и газ с две трети до края на 2022 година и да я сведе до нула до края на 2027 година Европейският комисар по икономическите въпроси Паоло Джентилони направи това изказване в изявление за вестник „ Ил Месаджеро “, разяснявайки програмата RePower на Европейски Съюз, стартирала през март.

" Доколкото другите пакети от наказания да включват и енергетиката, ние работим в тази посока. Първата е да се понижи зависимостта от съветски петрол и газ с две трети до края на тази година, а да се сведе до нула до 2027 година Втората цел е да се създаде тактика, която няма да забави прехода към климата ", сподели той и добави, че " методът да се понижи зависимостта от съветската сила е посредством възобновими източници ".

Европейският комисар удостовери, че Европейски Съюз ще би трябвало да преразгледа в посока надолу планувания преди този момент стопански напредък от 4%. " Твърде рано е да се каже дали това закъснение ще докара до застоялост, защото има някои позитивни аспекти, наследени от втората половина на 2021 година, като да вземем за пример доста ниското ниво на безработица и доста високото ниво на спестявания ", изясни Джентилони.

Според него " рискът от застоялост значително ще зависи и от продължителността " на спора в Украйна. " На 16 май ще показва обновената ни икономическа прогноза ", сподели той. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР