Европейският съюз (ЕС) и Италия постигнаха споразумение за бюджета на

...
Европейският съюз (ЕС) и Италия постигнаха споразумение за бюджета на
Коментари Харесай

ЕС и Италия се споразумяха за бюджета, няма да има санкции

Европейският съюз (ЕС) и Италия реализираха съглашение за бюджета на страната за 2019 година, което значи, че Европейската комисия (ЕК) няма да стартира процедура за наказания против Рим. Това заяви в Брюксел еврокомисарят по еврото и обществения разговор Валдис Домбровскис.
" Постигнатото решение (споразумението - бел. ред.) не е най-идеалното, само че заобикаля стартирането на процедурата по бюджетния недостиг ", сподели още той, представен от ТАСС.
Според еврокомисаря Европейска комисия през днешния ден е изпратила публично писмо до италианския министър-председател Джузепе Конте, в което рапортува за своята оценка. " Днешното писмо демонстрира, че Европейска комисия взема под внимание новите фискални ограничения на италианското държавно управление, които, в случай че бъдат признати от италианския парламент преди края на годината, ще разрешат на Европейска комисия да се откаже рекомендацията за започване на процедурата на този стадий ", добави той, написа още БГНЕС.
Припомняме, че през ноември Европейската комисия отхвърли окончателния проектобюджет, показан от Италия, като " жестоко нарушение на откритите стопански правила на Европейски Съюз ".
Освен това Европейска комисия възнамеряваше да стартира санкционна процедура против Рим, която се подхваща при положение, че избрана страна от Европейски Съюз не извърши задължението си да съблюдава икономическите параметри. Що се касае до Италия, Европейска комисия не беше задоволена основно от прогнозата за бюджетен недостиг от 2,4%, което в изискванията на непълен стопански напредък може да докара до рисково нарастване на външния дълг на страната.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР