Европейският съюз (ЕС) е гарант за сигурност. Трябва да прегърнем

...
Европейският съюз (ЕС) е гарант за сигурност. Трябва да прегърнем
Коментари Харесай

Юнкер: ЕС трябва да прегърне патриотизма, който не пречи на другите

Европейският съюз (ЕС) е поръчител за сигурност. Трябва да прегърнем патриотизма, само че друг, който пречи на другите . Основателите на Европейски Съюз знаеха, че след Втората международна война главната задача на Европейски Съюз опазването на мира. Трябва да запазим суверенитета и по този начин ще създадем страните-членки на Европейски Съюз по-силни. Европейският суверенитет обаче не би трябвало да трансформира Европа в цитадела, изолирана от другия свят и най-много този свят, който страда . Европа принадлежи на всички ни. Това съобщи ръководителят на Европейската комисия (ЕК) Жан-Клод Юнкер в обичайна си тирада по отношение на положението на Европейския съюз преди новия политически сезон.

Юнкер особено акцентира, че районите в Европа би трябвало да се изравнят до европейските избори през май 2019 година, които ще са акцент за развиването на Европейски Съюз през идната година. Къде ще се заплащат налози и какво ще е положението на онлайн пазара – това, съгласно ръководителя на Европейска комисия, ще интересува доста европейските жители. Той счита и, че Европейски Съюз има потребност от закон, с който да се спре замърсяването на моретата – особено с пластмасата. Юнкер даде обещание и, че промяната на времето – от лятно на зимно, ще бъде отстранена, като държавите-членки следва да решат кое време ще възприемат – лятното или зимното .

Икономика

Освен външната политика, Юнкер смята, че и при данъчното облагане решенията на Европейския съвет би трябвало да бъдат вземани с квалифицирано болшинство . Председателят на Европейска комисия посочи, че Комисията ще излезе със особено предложение по отношение на това в кои области Европейският съвет да взема решение с квалифицирано болшинство.

Европа съумя да обърне страницата на икономическата интензивност. Имаме един непрекъснат напредък, от 20 години. Заетостта става все по-голяма – имаме 12 млн. нови работни места, 239 млн. души работят. Младежката безработица е малко над 14%, което е доста, само че е най-ниското равнище от 2000 година насам. Фондът " Юнкер " задейства вложения за 400 милиарда евро . Това изброи ръководителят на Европейска комисия.

Юнкер особено поздрави Гърция и разгласи, че " сякаш други европейски нации " подценяват стореното от Атина, с цел да излязат южните ни съседи от рецесията.

Председателят на Европейска комисия разгласи и, че Европейски Съюз към този момент е неизпълним фактор що се отнася до международната търговия. Той акцентира, че в случай че Европа приказва с един глас, постоянно съумява да се наложи над другите, изтъквайки диалога си с американския президент Доналд Тръмп, с помощта на който беше сложена основа за ограничение на новите американски мита върху вноса на стомана (25%) и алуминий (10%). Но Юнкер изиска Европейски Съюз да направи повече, с цел да е по-силен фактор еврото в света, като уточни, че Европейска комисия вижда развиване в тази посока посредством финансов ликвиден пазар. Абсурдно е да плащаме в долари, акцентира Юнкер и даде два образеца - 300 милиарда $ за сила, както и пазаруване на самолети. Председателят на Европейска комисия разгласи, че до края на годината Брюксел ще показа предложение за развиване на еврото.

Специално внимание Юнкер обърна внимание на Brexit. Искаме от английското държавно управление да разбере, че не може Англия да има същите привилегии, каквито имат страните-членки на Европейски Съюз. Щом напускате Единния пазар, към този момент не сте част от него, заключи очевидното ръководителят на Европейска комисия. Той категорично акцентира, че Европейски Съюз желае рационално решение, с което да не се разреши въвеждане на физическа граница сред Ирландия и Северна Ирландия. Председателят на Европейска комисия обаче не пропусна да разгласи, че без значение от излизането на Англия, тя ще е непосредствен комшия на Европейски Съюз и поддържа бъдещо съглашение за свободна търговия сред Европейски Съюз и Обединеното кралство.

Какво още сподели Юнкер за Европа, мигрантите и Сирия прочетете ТУК.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР