Европейският съюз е заинтересован от подписването на споразумение между и

...
Европейският съюз е заинтересован от подписването на споразумение между и
Коментари Харесай

Никола Димитров: Заради България нямаме още спогодба с Фронтекс

" Европейският съюз е заинтригуван от подписването на съглашение сред и Фронтекс поради географското състояние на страната, мигрантската рецесия от 2015 и 2016 година и балканския маршрут на мигрантите ". Това съобщи през днешния ден вицепремиерът по европейските въпроси на западната ни съседка Никола Димитров, представен от организация МИА.
" Споразумението не е подписано. Нашата страна е една от първите, които приключиха договарянията за правата и отговорностите към Фронтекс. Главният и финален въпрос е, че в този момент се яви това предизвикателство - запасите на България по въпроса за формулировката на македонския език ", сподели Димитров, който през днешния ден взе участие в конференция за ролята на медиите и гражданските организации в интеграционния развой.
 Доц. Анна Кочева: Проблемът с така наречен „ македонски език “ си е на Скопие Доц. Анна Кочева: Проблемът с така наречен „ македонски език “ си е на Скопие
„ Проблемите с така наречен „ македонски език “ са въпрос на полемика не толкоз сред София и Скопие, само че вътре в Скопие, за какво...
Позицията на Скопие е, че съглашението би трябвало да бъде подписано и на македонски език, както да вземем за пример споразуменията със Сърбия и Черна гора са били подписани на сръбски и черногорски. Обсъждането на съглашението с Фронтекс е започналo още през 2018 година, само че забележките на България за езика остават последната спънка за подписването му, е удостоверил за МИА представител на Европейската комисия, написа.
Европейският съюз е в развой на сключване на съглашения за ръководство на границите със страните от Западните Балкани, защото районът е приет за стратегическа точка в битката с незаконната миграция. Повечето от страните в района се намират на по този начин наречения балкански маршрут на мигрантите. През последните две години Европейски Съюз подписа такива съглашения с Албания, Черна гора и Сърбия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР