Европейският съюз е твърде зависим от руските изкопаеми горива и

...
Европейският съюз е твърде зависим от руските изкопаеми горива и
Коментари Харесай

ЕС умува как да скъса с руския енергиен внос, без да нарани икономиката си

Европейският съюз е прекомерно подвластен от съветските изкопаеми горива и би трябвало да се измъкне от тази взаимозависимост по метод, който да не нарани прекалено много личната му стопанска система, тъй като това е най-силният лост, който имаме против Путин и неговата война. Това съобщи ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, представена от TeleTrader.

Тя уточни, че Европейски Съюз ще изиска от Съединените щати повече полутечен природен газ, с цел да се диверсифицира от съветското синьо гориво.

Фон дер Лайен увери, че блокът ще има задоволително ресурси от газ, за ​​да издържи през идната зима даже в случай че Русия понижи своя експорт на суровината.

Председателят на Европейска комисия още веднъж акцентира, че Европейски Съюз би трябвало да влага във възобновими енергийни източници, уточнявайки, че жителите също могат да създадат своя принос, като употребяват по-малко сила.

Днес 27-членният блок ще разиска вероятни нови наказания против Русия, в това число ембарго върху петрола и вероятно изключване на още съветски банки от интернационалната система за банкови разплащания SWIFT.

Съединени американски щати и Англия към този момент се отхвърлиха от съветския нефт, само че Европейски Съюз не посмя да направи тази стъпка. В същото време Европейската комисия създаде проект за последователно извеждане на нефт, въглища и газ от Русия до 2030 година
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР