Европейският съюз е съгласен да води преговори със САЩ по

...
Европейският съюз е съгласен да води преговори със САЩ по
Коментари Харесай

Макрон: Преговори със САЩ за търговията ще бъдат възможни при условие, че се те откажат от нови мита

Европейският съюз е склонен да води договаряния със Съединени американски щати по търговски въпроси единствено при изискване, че от тяхна страна няма да бъдат въведени нови мита върху металите. Това съобщи през днешния ден френският президент Еманюел Макрон Еманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 година в град Амиен. Той е... към профила, представен от ТАСС.

"На срещата на върха бе разискван въпросът с търговията и бе изказано твърдото мнение, че със Съединени американски щати не могат да се водят никакви задълбочени договаряния в тази сфера, в случай че те авансово не разгласят трайно освобождение (на страните от ЕС) от митата (върху износа на метали) ", сподели Макрон.

Ако Съединени американски щати решат да съблюдават разпоредбите на многостранната търговия и да работят с европейците като със свои съдружници, то тогава ще можем да обсъждаме разнообразни тематики, добави той.

"Позициите, създадени на срещата, както за Иран, по този начин и за търговията, са ясни и мощни ", акцентира той.

Последиците от излизането на Съединени американски щати от съглашението за иранската нуклеарна стратегия в краткосрочна вероятност могат да се окажат потребни за фирмите от Русия и Китай, съобщи френският президент. Става дума за краткосрочна вероятност, акцентира той.

"Приоритетите ни са свързани преди всичко не с търговията, а с геополитиката. С това да се избегне ескалацията в района и да се спомага за стабилността и по-голямата неприкритост на Иран ", означи Макрон.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР