Европейският съюз е съгласен да отложи Брекзит за 22 май,

...
Европейският съюз е съгласен да отложи Брекзит за 22 май,
Коментари Харесай

ЕС отсрочва Брекзит до 22 май, ако британският парламент одобри сделката за развода

Европейският съюз е склонен да отсрочи Брекзит за 22 май, в случай че английският парламент утвърди другата седмица съглашението за развода, контрактувано от премиера Тереза Мей, гласи проектокомюнике на срещата на върха на Европейски Съюз в Брюксел, представено от Ройтерс.

В текста, който се основава на изводи, разисквани от водачите на останалите 27 страни членки на блока, се отбелязва, че не може да бъдат внасяни промени в договорката.

"Европейският съюз се ангажира да се съгласи, преди 29 март 2019 година, на удължение (на процеса на Брекзит) до 22 май, при изискване че Споразумението за отдръпването (на Англия от блока) бъде утвърдено от Камарата на общините идната седмица ", написа в проектокомюникето. Подчертава се, че "предвид обстоятелството, че Обединеното кралство не има намерение да провежда избори за Европейски парламент, удължение не е допустимо след тази дата ".

"Европейският съвет повтаря, че Споразумението за отдръпването не може да бъде преразглеждано... Всеки едностранен ангажимент, изказване или друго деяние би трябвало да бъдат съвместими с буквата и духа на Споразумението за отдръпването ", се прецизира в проектокомюникето.

В текста, който към момента е обсъждан от водачите на страните членки на Европейския съюз без английския министър председател и може да претърпи промени, се акцентира, че подготовката за възможен Брекзит без договорка би трябвало да продължи.

Източник на ТАСС сподели, че Франция и Европейската комисия са срещу отсрочване на излизането на Англия от Европейски Съюз за интервала след започването на изборите за Европейски парламент, които ще бъдат създадени от 23 до 26 май. Той акцентира, че "този вид наподобява най-правилен от законодателна позиция ".

"Еврокомисията и Франция твърдо са за 22-23 май ", означи източникът на ТАСС в коридорите на срещата на върха на Европейски Съюз. В същото време той направи ангажимента, че "дискусията продължава ".

По-рано през днешния ден, единствено осем дни преди плануваното за 29 март излизане на Англия от Европейския съюз, Тереза Мей изиска отсрочване на Брекзит до 30 юни, напомня Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР