Европейският съюз е най-добрата гаранция за доброто развитие на Балканите.

...
Европейският съюз е най-добрата гаранция за доброто развитие на Балканите.
Коментари Харесай

Симеон Сакскобурготски: ЕС е най-добрата гаранция за доброто развитие на Балканите

Европейският съюз е най-хубавата гаранция за положителното развиване на Балканите. Политиката на България би трябвало да е съобразена с участието ѝ в него, да предизвиква и способства с всички старания за неговата целокупност. Това сподели Симеон Сакскобурготски, някогашен министър-председател на България, в предаването " Светът е бизнес " по Bloomberg TV Bulgaria.

" Усилията би трябвало да са ориентирани към консолидацията на този Съюз. Притеснителни за неговата целокупност са популистките послания. Действията на страните-членки на Европейски Съюз би трябвало да са рационални и по-дългосрочни ", сподели Сакскобурготски.

По думите му не трябва връзките сред България и прилежаща Македония да се изопачават. Сакскобурготски разяснява нуждата от положителни съседски връзки сред двете страни.

" Необходим е разговор, а присъединението на Македония към Европейски Съюз ще има извънредно положителни резултати. Всяка страна преценя сама за себе си, само че в случай че Скопие пожелае, то България може да помогне за интеграцията на страната в Европейски Съюз ", сподели още той.

Сакскобурготски уточни, че обстановката в района на Западните Балкани и размяната на територии не е стъпка в добра тенденция.

Решението за по-добро бъдеще на Балканите той вижда точно в Европейски Съюз.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР