Европейският съюз е готов за преговори с американските власти, за

...
Европейският съюз е готов за преговори с американските власти, за
Коментари Харесай

Малстрьом: Готови сме за диалог със САЩ


Европейският съюз е подготвен за договаряния с американските управляващи, с цел да в профил различията в региона на търговията. Това съобщи в Нова Зеландия еврокомисарят по въпросите на търговията Сесилия Малстрьом.

„ Винаги сме отворени за разговор със Съединени американски щати. Целият Европейски Съюз се основава на концепцията за разговора “, сподели тя. Малстрьом дефинира въведените от Съединени американски щати мита върху стоманата и алуминия като „ противозаконни “ и противоречащи на разпоредбите на Световната комерсиална организация /СТО/.

През март Съединени американски щати вкараха мита върху вноса на стомана и алуминий – надлежно 25% и 10%. Мярката се популяризира върху всички страни, които изнасят продукция в Съединени американски щати. Редица страни, измежду които Европейски Съюз, Канада и Мексико получиха пролонгация, само че от 1 юни митата влязоха в действие и за тях.

В отговор страните от Европейски Съюз се договориха да наложат 25% мита върху някои американски артикули на обща стойност 2,8 милиарда евро. Иран, Турция, Мексико и някои други страни също имат намерение да подхващат ответни ограничения. /ТАСС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР