Европейският съюз е готов да започне търговски разговори по Брекзит

...
Европейският съюз е готов да започне търговски разговори по Брекзит
Коментари Харесай

ЕС ще е готов за търговски разговори с Лондон "на 1 януари"


Европейският съюз е подготвен да стартира търговски диалози по Брекзит при започване на идната година, само че Англия би трябвало първо да отговори на изискванията по развода през идващите няколко седмици, обявиха дипломати.

"Готови сме да стартираме търговски договаряния на 1 януари", сподели източник на Агенция Франс Прес.

Друг европейски посланик удостовери, че "ако реализираме задоволителен прогрес през декември, 27-те страни и договарящият на Европейски Съюз Мишел Барние ще бъдат подготвени да обсъдят незабавно - да речем през януари - бъдещите търговски отношения".

Шестият кръг от договарянията за излизане на Лондон от Европейски Съюз се организира в Брюксел в през днешния ден и на следващия ден, само че публични лица настояват, че не чакат необикновен прогрес. Дипломатите се тормозят и от вътрешнополитическата рецесия на Острова, която демонстрира надълбоко разделяне по високите етажи на властта.

В момента договарящите пробват да се схванат по три въпроса: за границата сред Северна Ирландия и република Ирландия, за правата на жителите на Европейски Съюз, живеещи във Англия и за тези на британците, живеещи в страни от общността, и за размера на сумата, която Лондон би трябвало да заплати за напускането на общността.

Официалните договаряния сред Лондон и Брюксел за изискванията, съгласно които Англия ще излезе от Европейски Съюз, започнаха на 19 юни в белгийската столица, съвсем една година след референдума по въпроса в Обединеното кралство, на който с резултат от 51,9% победиха съперниците на евроинтеграцията.

Преговорите би трябвало да продължат до ноември 2018 година, след което страните ще разполагат с половин година за ратификация на постигнатите съглашения в националните парламенти. /БГНЕС, Агенция Франс Прес
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР