Европейският съюз е готов да продължи да внася руски втечнен

...
Европейският съюз е готов да продължи да внася руски втечнен
Коментари Харесай

Шефът на TotalEnergies: ЕС ще продължи да внася втечнен газ от Русия

Европейският съюз е подготвен да продължи да внася съветски полутечен природен газ (LNG), без значение от натиска от страна на Съединени американски щати. Това разяснява шефът на крупната френска петролна и газова компания TotalEnergies, Патрик Пуян.

" TotalEnergies има контракт за доставки за 20 години с Русия. Ако не вземем този газ, по този начин или другояче ще се наложи да го платим. В деня, в който европейците вероятно решат да наложат наказания на вноса на съветския газ, ние ще можем да се позовем на клаузата за форсмажорни (извънредни) условия и ще спрем незабавно едностранно осъществяването на контракта.

Засега Европейският съюз ни споделя, че можем да продължим вноса на газ, макар американския напън ", споделя Пуян в изявление за френското издание Le Journal du dimanche.През 2022 година страните от Европейски Съюз са внесли общо 15 милиона тона LNG от Русия, или към една шеста от общите потребности от 100 милиона тона, споделя още шефът на TotalEnergies.

Той отбелязва, че за компанията би било мъчно да изясни на европейските си консуматори (битови и промишлени) за какво идната зима няма да имат задоволително газ, в случай че концернът ненадейно спре доставките от Русия.
 В Саудитска Арабия стартира строителство на голям нефтохимически комплекс за $11 милиарда
В Саудитска Арабия стартира строителство на голям нефтохимически комплекс за $11 милиарда

Комплексът ще се строи от Saudi Aramco и френската Total Energy
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР