Европейският съюз е готов да приеме искането на Лондон да

...
Европейският съюз е готов да приеме искането на Лондон да
Коментари Харесай

ЕС готов да отстъпи пред Лондон за Брексит

Европейският съюз е подготвен да одобри настояването на Лондон да включи цялото Обединено кралство в защитно митническо обединяване, в случай че двете страни не съумеят да договорят съглашение за свободна търговия при приключването на преходния интервал, заяви Евронюз.
Преговорите сред Англия и Европейски Съюз са в невъзможност поради различията по така наречен защитна мрежа - гаранция, че няма да бъде възобновена твърдата граница с Ирландия, в случай че комерсиалните връзки не бъдат регламентирани до края на декември 2020 година.

Политическият редактор на Евронюз Дарън Маккафри съобщи през днешния ден в Туитър, че Европейски Съюз е подготвен да включи в съглашението за " развода " уговорка за присъединение на цялата Англия към защитната мрежа. Досега позицията на Брюксел бе, че сходна уговорка би трябвало да обхване само Северна Ирландия.

Евроскептиците в Консервативната партия на премиера Тереза Мей отхвърлиха концепцията й, оповестена през днешния ден, за удължение на 21-месечния временен интервал след Брекзит, с цел да се обезпечи повече време за договарянията по статута на границата с Ирландия.

" Мисля, че това е неточност, освен това която може да се окаже, че ще коства скъпо ", сподели Джейкъб Рийс-Мог, който ръководи група от към 60 евроскептични депутати консерватори.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР