Европейският съюз е готов да преговаря с Великобритания до края

...
Европейският съюз е готов да преговаря с Великобритания до края
Коментари Харесай

Дипломати: ЕС е готов да преговаря с Великобритания и след 1 януари

Европейският съюз е подготвен да договаря с Англия до края на годината и след товa, оповестиха пред Ройтерс и Франс прес разнообразни дипломатически източници.

Главният договарящ от Европейски Съюз Мишел Барние е уведомил за хода на договарянията непрекъснатите представители на страните от Европейски Съюз в Брюксел. Срещата е била при закрити врата.

"Постигнат е прогрес. Повечето въпроси са авансово затворени или са покрай координиране. Различията по риболова обаче остават мъчно преодолими ", сподели единият от дипломатите, представен от Ройтерс. "За страдание Европейски Съюз към момента не напредва задоволително, с цел да подписа договорка в региона на рибарството ", добави той.

Дипломатът, поискал анонимност, съобщи, че договарящите от Европейски Съюз поставят последно изпитание да подпишат съглашение, само че добави: "ЕС няма да затвори вратата си за Обединеното кралство и остава подготвен за договаряния след 1 януари ".

Друг дипломатически източник заяви: "Преговорите не престават, главният проблем остава рибарството. Нито една от страните не желае да спре договарянията ".
Европейски Съюз приема като "окончателна " оферта си за риболова, съгласно високпоставен посланик, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР