Европейският съюз е готов да предприеме мерки за усилване на

...
Европейският съюз е готов да предприеме мерки за усилване на
Коментари Харесай

ЕС осъди случилото се в Керченския проток, но не наложи нови санкции на Русия

Европейският съюз е подготвен да предприеме ограничения за увеличаване на поддръжката на Украйна поради обстановката в Азовско море. Това се споделя в формалната позиция на Европейския съвет след снощното му съвещание.
" Европейски Съюз е подготвен да предприеме ограничения, с цел да усили своята поддръжка, по-конкретно за потърпевшите райони на Украйна ", се споделя в документа, представен от БГНЕС.
В него се показва, че " Европейски Съюз показва сериозна угриженост поради ескалацията в Керченския пролив и Азовско море ", а Русия е упрекната в нарушение на интернационалното право. Срещата на върха удостовери поддръжката на Европейски Съюз за " суверенитета, териториалната целокупност и независимостта на Украйна ", а също по този начин непризнаването на Крим за част от Русия.
" Не може да бъде целесъобразно потреблението на мощ от страната на Русия. Европейски Съюз упорства за незабавното освобождение на всички арестувани украински моряци, връщане на корабите и право на свободно корабоплаване за всички кораби през Керченския пролив ", приканват водачите на европейските страни.
Предвид политическата декларация обаче Съветът не одобри да има нови наказания против Русия и единствено възобнови досегашните, наложени поради анексирането на Крим - тъй като нямало прогрес по осъществяването на Минските съглашения. Съгласно възобновеното решение на Европейския съвет, се не разрешава " директната или непряката продажба, доставка, трансфер или експорт на артикули и технологии с двойна приложимост ". Тези наказания обгръщат финансовия, отбранителния и петролния бранш на съветската стопанска система.
Специално във връзка с последния бранш е неразрешен износът на съоръжение и технологии, свързани с дълбоководни нефтени изследвания, в това число за шистов нефт и за произвеждане. Отделно има и възбрана за „ даване на услуги “ за изследване и сондиране за рандеман на петрол.
Специално за финансовия бранш важи възбрана за „ директната или непряка покупка, продажба, прeдоставяне на брокерски услуги или помощ при издаването или различен тип търговия с прехвърлими скъпи бумаги и принадлежности на паричния пазар с падеж над 90 дни, издадени след 1 август 2014 година “, като посочените поименно съветски институции, за които важи възбраната, са „ Сбербанк “, ВТБ, позната в България около сагата с Vivacom, “Газпромбанк “, „ Внешнекомбанк “ и „ Роселхозбанк “.
За военния бранш също са изброени поименно съветските компании, които попадат в листата на глобите, а измежду тях личат имената на „ Алмаз Антей “, предприятието „ Калашников “, военния цех в Тула.
Интересен факт е, че съгласно член 10 от Регламент 833/2014 физическите и юридически лица, обект на описаните наказания, не носят отговорност, в случай че ги нарушат, само че не са знаели, че с дейностите си нарушават глобите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР