Европейският съюз е готов да отложи датата за напускане на

...
Европейският съюз е готов да отложи датата за напускане на
Коментари Харесай

Brexit се отлага до февруари 2020 година

Европейският съюз е подготвен да отсрочи датата за овакантяване на Англия до февруари 2020 година, оповестява вестник Times, като се базира на дипломатически източници.
Според източника на изданието в границите на тази пролонгация, Brexit може да се състои на 1 или 15 ноември, през декември или януари, при изискване, че договорът за овакантяване бъде утвърден до приключване на крайния период, съобщи БГНЕС.
На 20 октомври английският министър председател Борис Джонсън изпрати писмо с молба до Европейски Съюз за отсрочване на Brexit, само че без да го подписва. Молбата беше съпроводена от второ писмо – този път с подписа на английския министър председател, в което той показва, че ново отсрочване на развода сред Лондон и Брюксел ще бъде неточност.
Джонсън е длъжен по закон да изиска от Европейски Съюз удължение на периода след 31 октомври. Това се постанова, откакто на изключителното съвещание на Камарата на общините – първото в събота от 37 години насам, депутатите гласоподаваха " поправката Летуин ", която задължава кабинета да отсрочи Brexit докато не бъде признато съответното законодателство. Поправката беше подкрепена с 322 гласа за против 306 срещу и направи безсмислено гласуването по новата договорка на Джонсън, контрактувана на Европейския съвет през седмицата.
Председателят на Европейския съвет Доналд Туск разгласи в Twitter, че е получил молбата за удължение на периода за Brexit. Той акцентира, че ще се съветва с европейските водачи за това „ по какъв начин да реагира на протичащото се “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР