Европейският съюз е длъжен да прекрати преговорите за еврочленство с

...
Европейският съюз е длъжен да прекрати преговорите за еврочленство с
Коментари Харесай

ЕС да прекрати преговорите с Турция за еврочленство поиска Манфред Вебер

Европейският съюз е задължен да приключи договарянията за еврочленство с Турция, което се трансформира в историческа неточност .

Това прикани немският политик Манфред Вебер, водачът на най-голямата партия в Европейския парламент - Европейската национална партия, представен от ТАСС.

" Преговорите за присъединение на Турция се оказаха историческа неточност , което единствено провокира възприятие на незадоволеност в Турция и не приближи страната до Европейски Съюз. Длъжни сме да прекратим договарянията за присъединение на Турция към Европейски Съюз и да разработим нова правна основа за нашите връзки с тази страна ", разгласи Вебер пред Европейския парламент.

Анкара подаде документи за участие през 1987 година Турция получи статут на страна кандидатка след съвещанието на Европейския съвет в Хелзинки през декември 1999 година На съвещанието си от 16-17 декември 2004 година Европейският съвет реши, че Турция е изпълнила в задоволителна степен критериите за започване на договаряния за присъединение. Преговорите за присъединение стартираха в границите на Междуправителствена конференция, извършена на 3 октомври 2005 година Наред с това на 3 октомври 2005 година Съветът реализира единодушие по рамка за договарянията с Турция. На 18 февруари 2008 година Съветът одобри модифицираното Партньорство за присъединение с Турция.

Започнати са договаряния по 16 от общо 35 глави , като една от тях е краткотрайно затворена.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР