Европейският съюз е длъжен да предотврати всякакъв вид прецедент, който

...
Европейският съюз е длъжен да предотврати всякакъв вид прецедент, който
Коментари Харесай

Мицотакис: Трябва да се борим срещу нашественика Русия

Европейският съюз е задължен да " предотврати всевъзможен тип казус, който може да бъде подправен от бъдещи извършители на реда ", съобщи гръцкият министър-председател Кириакос Мицотакис пред депутатите в Европейския парламент в Страсбург във вторник в коментар по време на тирада, отдадена на войната в Украйна, само че обсъждана и като безмълвна отпратка към Турция.

Нахлуването на Русия в Украйна бележи " повратна точка за Европа ", съобщи той по време на пленарното съвещание за петия спор " Това е Европа ", като добави, че " ние се противопоставяме на нашественика, който наруши законния ред и съществуващите граници ".

Открито говорейки за Турция и неотдавнашната ескалация на напрежението в Егейско море, Мицотакис акцентира, че " Гърция няма да търпи никакво предизвикателство към нейния суверенитет и териториална целокупност ".

На " подправените искания на Анкара дават отговор действителността и интернационалното право ", сподели той и добави, че " нямаме потребност от нов ревизионизъм и възобновление на имперските мечти, защото сме изправени пред огромното предизвикателство на войната ".

Речта му имаше и несъмнено избирателен привкус, защитавайки политическите избори на тригодишното си ръководство, като съобщи, че " Гърция от 2022 година няма нищо общо " с Гърция от 2015 година

Мицотакис неколкократно загатна референдума от 5 юли 2015 година, призован от ръководещата СИРИЗА, за това дали Гърция би трябвало да одобри изискванията на избавителната си стратегия, като съобщи, че той е довел страната до ръба на излизане от еврозоната. Катастрофата е била предотвратена, акцентира той, на тежката цена на затворените банки, финансовия надзор и " ненужния " трети меморандум.

Като означи достиженията на своето държавно управление, той загатна и националната акция за имунизиране, като в същото време означи, че европейският дигитален документ е гръцко предложение. По думите му Гърция е била и една от първите страни, които са подчертали нуждата от нов общ европейски фонд за възобновяване на европейската стопанска система след пандемията, само че също по този начин е била и " страж на Европа " по време на събитията на река Марица през март 2020 година, когато хиляди мигранти се пробваха да преминат от Турция в Гърция. /БГНЕС, " Катимерини "
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР