Европейският съюз е близо до финализиране на списъка с държави,

...
Европейският съюз е близо до финализиране на списъка с държави,
Коментари Харесай

ЕС няма да пуска на територията си граждани на САЩ, Русия, Бразилия и Индия?

Европейският съюз е покрай завършване на листата с страни, чиито жители още веднъж ще могат да влизат на територията на Общността след няколко дни. Американците съвсем сигурно ще бъдат изключени краткосрочно поради броя на инфектираните с ковид в Съединени американски щати , осведоми АП.

Министърът на външните работи на Испания Аранча Гонсалес Лая сподели, че описът, който евентуално ще бъде оповестен във вторник, може да включва 15 страни, които не са членки на Европейски Съюз и чиито жители ще могат да посещават Общността от 1 юли.
 COVID-19: Членките на Европейски Съюз не могат да се спогодят за
COVID-19: Членките на Европейски Съюз не могат да се спогодят за " безвредните " трети страни

Консултациите са удължават до понеделник

През уикенда посланиците на страните членки на Европейски Съюз в Брюксел работиха върху точния аршин кои страни да бъдат включени. Основният аршин е способността на страните да управляват разпространяването на вируса . Друг значим аршин е реципрочна мярка от тези страни, а точно да анулират рестриктивните мерки за европейски жители.

Нивата на болест в Бразилия, Русия и Индия към момента са високи и техните жители евентуално към момента няма да бъдат допускани на територията на Европейски Съюз.

Лая сподели, че Европейски Съюз обмисля дали да приема от Китай , в случай че Пекин анулира рестриктивните мерки за европейски жители. Мароко също е друга възможност, макар че държавното управление не възнамерява да отвори границите до 10 юли.

Списъкът с безвредните страни ще бъде преглеждан на всеки 14 дни, като ще бъдат добавяни нови страни, а някои е допустимо да бъдат изваждани от листата. Това ще зависи от критерия дали съумяват да управляват разпространяването на ковид.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР