Европейският съюз до момента не е получил никакво реалистично предложение

...
Европейският съюз до момента не е получил никакво реалистично предложение
Коментари Харесай

Ирландският премиер: До момента няма никакво реалистично предложение от Лондон за Брекзит

Европейският съюз досега не е получил никакво реалистично предложение от Лондон за подмяна на защитния механизъм на ирландската граница в договарянията по Брекзит, съобщи ирландският министър председател Лио Варадкар, представен от Асошиейтед прес и Франс прес.

Предпазният механизъм за ирландската граница "остава главен детайл от съглашението за овакантяване, до момента в който не бъде открита някаква опция ", акцентира Варадкар при посрещането в Дъблин на английския министър председател Борис Джонсън за разискване на Брекзит.



"Отворени сме към други възможности, само че те би трябвало да са реалистични. До през днешния ден не сме получили никакво предложение в този смисъл ", добави той.

На срещата с Варадкар Джонсън съобщи, че желае на 18 октомври да бъде реализирано съглашение за Брекзит и че не се е стреснал от опитите на Народното събрание да блокира излизане от Европейски Съюз без съглашение, съобщи Ройтерс.



"Имам едно обръщение за теб, Лио, и то е, че желая да реализира съглашение. Разбира се, че бихме могли да напуснем Европейски Съюз и без съглашение, само че това би било неуспех на държавничеството, за който всички бихме били виновни ", съобщи Джонсън.

"Затова в името на бизнеса, фермерите и милионите елементарни хора, които разчитат на нас да използваме нашето въображение и креативност, желая да знаеш, че мощно избирам да се реализира съглашение ", увери английският министър председател.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР