Европейският съюз днес ще представи новите правила за цифровите пазари

...
Европейският съюз днес ще представи новите правила за цифровите пазари
Коментари Харесай

ЕС представя днес новите правила за дигиталните пазари

Европейският съюз през днешния ден ще показа новите правила за цифровите пазари и услуги, които би трябвало да контролират активността на големите софтуерни компании като Гугъл, Фейсбук и Apple, съобщи Ройтерс. В регламента се плануват санкции до 10% от годишния оборот на колосите, за които се откри, че нарушават новите правила, оповестява организацията.

Ще има и набор от правила, прочут като Закон за цифровите услуги. Той е ориентиран към огромните онлайн платформи, каквито са тези с повече от 45 млн. консуматори. Разпоредбите в него ще изискват от фирмите да се оправят по-добре с нелегално наличие – като операции и тайни теории.

С новия регламент ЕС ще се опита да наложи спомагателен надзор над софтуерните колоси, завладели огромна част от пазарите на цифрови услуги в последните години. Досега Европейска комисия постави старания да приложи антитръстовите закони и даже на два пъти удари Гугъл със солидни санкции, които обаче към момента не са платени, защото се апелират. Именно по тази причина критиците считат, че към този момент няма реализиран резултат.

По целия свят има надигащ се регулаторен надзор – в това число и в Съединени американски щати, и в Азия започнаха каузи за корист с пазарно състояние против огромните софтуерни компании.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР