Европейският съюз днес прие нов регламент, целящ да ускори изграждането

...
Европейският съюз днес прие нов регламент, целящ да ускори изграждането
Коментари Харесай

Европейският съюз ускорява пускането на 5G

 Европейският съюз през днешния ден одобри нов правилник, целящ да форсира построяването на 5G инфраструктурата посредством опростяване на режима за издаване на разрешителни, съобщи ДПА, представени от " Дир ".

Според новите правила антени могат да се инсталират без самостоятелни разрешителни, съобщи представителят на Еврокомисията Йохансе Барке, представен в прессъобщение.

Пускането на мобилната мрежа е оспорвано, като опасенията за сигурността поради китайския оператор на 5G Хуауей (Huawei) провокираха дипломатически разногласия по целия свят, напомня ДПА. Комисията прецизира, че при излъчването на 5G сигнали би трябвало да се съблюдават строги ограничавания в Европейски Съюз.

5G стандартите са една от предпочитаните области в самодейността за дигитализиране на европейската промишленост. В документ на ЕС се споделя, че разгръщането на 5G мрежи мощно зависи от достъпа до радиочестотния набор, основата на безжичните технологии. С увеличението на скоростта на обвързваните устройства и тяхното потребление, ресурсите на радиочестотния набор и тяхното потребление би трябвало да бъдат хармонизирани в цяла Европа, с цел да се даде опция за гранична оперативна съгласуемост на инфраструктурата.

Това ще бъде основата за използване на необятен набор от услуги, доставяни с 5G за потребителите, като нови приложения за смарт телефони, както и професионални услуги за разнообразни индустриални браншове.

5G технологията и радиочестотният набор също могат да ускорят връзките при спешни обстановки, отбрана и сигурност. За социална отбрана и помощ при бедствия (PPDR) в държавите-членки технологията може да усъвършенства ръководството при произшествия и да понижи разноските.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР